Apiary Studio

Norwalk Community College hired Mitchell / Giurgola Architects and Dirtworks to design a new education building and surrounding landscape. Hans managed the project from schematic design through construction administration, selecting plant material and site furnishings. The landscape includes an intimate courtyard, with stepped amphitheater and beautifully crafted fieldstone walls in the vernacular of this area of Connecticut. At the facility’s main entrance we placed an open quad with specimen shade trees and a public sculpture installation entitled “Swarm” by Dennis Oppenheim.


SIZE: 8 acres


YEAR: 2008-2012


LOCATION: Norwalk, CT


NCC_Bldg-and-Swarm_1.jpg NCC_Bldg-and-Swarm_2.jpg NCC_Courtyard-Panorama_1.jpg NCC_Courtyard-Panorama_2.jpg NCC_Courtyard-Stairs.jpg NCC_Edge-Garden.jpg NCC_Main-Lawn.jpg NCC_Stone-Wall-Detail.jpg NCC_Swarm-Mist.jpg