Apiary Studio

Socrates Sculpture Park released an international call for submittals to create an education pavilion at the entrance of the Queens institution. With a new garden at it’s core, our team proposed a scaffolding for the intersection of art, nature and city, as well a framework for the making, display and performance of art. Constructed of 4 x 4 cedar posts, the tectonic language of the new pavilion takes partial inspiration from the industrial vernacular of the area. The figure would create a new identity and visual signpost for the park, as well as provide a display surface for future installations. The courtyard garden is a flexible composition of rolling landforms, with densely planted grasses and meadow vegetation, which can be altered annually through mowing new paths and edges along and through it. Apiary Studio worked with TW Ryan Architecture and Appel Architecture on this proposal.


SIZE: .1 acres


YEAR: 2016


LOCATION: Socrates Sculpture Park, Queens, NY


Ark-in-the-Box_Plan.jpg Ark-in-the-Box_Perspective.jpg Ark-in-the-Box_Arch-1.jpg Ark-in-the-Box_Arch-2.jpg Ark-in-the-Box_Arch-3.jpg